Могат ли мислите ни да ни излекуват

Стандартен

Наистина ли мисълта е тази, която контролира процесите в нашия организъм? Възможно ли е действително мислите да ни разболяват и лекуват?

Човешкият организъм е съвкупност от органи и системи, чиято функция се грижи за правилното протичане на процесите и съответно за здравословното физическо и психично състояние. Мисълта може да достави доза витамини или двойна доза отрова, зависи от нейната сила и енергия.

За здравето на човешкия организъм влияние оказват множество фактори. Освен генетичният код от съществено значение са храната и начинът, по който възприемаме света. Всички специалисти са единодушни по този въпрос.

Health-Benefits-of-Cherries

За правилното хранене се грижи нашият разум, то е изцяло осъзнат процес и можем напълно да го контролираме. Дали ще изядем пакет чипс или една ябълка зависи изцяло от собствената ни нагласа и убеждения. Доставянето на организма на нужните му витамини и минерали зависи от информираността ни за съдържанието им в храните, зависи от проследяването на въздействието им над собстсвния ни организъм и убеждението ни в значимостта на здравословния начин на хранене. Според сезона можем да се храним с дневната доза полезни вещества. През пролетта основни количества витамини и минерали доставят зеленолистните зеленчуци. Спанакът е основен източник на желязо, белтъци, калций и витамин A, B1, B2, C. Освен това е и с ниско калорично съдържание. Плодовете на черешата са с богато съдържание на важните за имунитета антоцианини, силно противовъзпалителният кверцетин, който също така облекчава болката в ставите и предпазва от очни заболявания. Изобилието от плодове и зеленчуци тепърва започва. Всеки един от тях носи ползи за здравето ни, за имунната система, красивия външен вид, правилното функциониране на психиката ни.

И като стана въпрос за психиката се връщаме отново на първоначалните въпроси в статията. До каква степен мислите контролират организма ни. Всяка негативна мисъл предизвиква също толкова негативни процеси в организма. Мислите и чувствата са тези, които предизвикват стрес на организма, от това следва, че се засягат сърцето, черния дроб, дихателната система, жлезите и т.н. Във всяко заболяване на организма са замесени нашите мисли и чувства, начинът, по който приемаме света и случващото се в него. Тази връзка е известна като психосоматика. Например проблемите с щитовидната жлеза водят началото си от дълго преглъщани обиди и унижения, неизразен по друг начин гняв.

Всички жизнени процеси зависят от собствената ни воля и мироглед.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s