Няколко начина да се сдобием с нова, по-красива и бяла усмивка

Стандартен

Close-up portrait of a young attractive man with great toothy smileКрасивата и поддържана усмивка винаги е била доказателство за грижите, които един човек полага за себе си. Освен представителност и възхищение, тя ни носи и здраве. Щом обръщаме внимание на зъбите си, значи се тревожим за здравословното си състояние, не го пренебрегваме. От друга страна, в забързаното си ежедневие хората водят усилена комуникация с десетки други, а красивата усмивка е представител на високия социален статус.

Съществуват различни начини за избелване на зъби, всеки от които има своите особености и правила. С тях ще се запознаем сега.
Нека започнем от поемането на самоинициативата – избелването в домашни условия. Необходимо е да знаете, че то се препоръчва само, ако имате здрави венци и зъби без кариеси, пломбите не са проблем. Имайте предвид и факта, че избелването не оказва влияние на короните, заради което те трябва да бъдат сменени две седмици след него, когато белият цвят стане перманентен.
Самата процедура се състои в носенето на тънки шини, в които има шприци със специален гел. Шините се изработват по отпечатък на зъбите ви, който се взима в зъболекарски кабинет. Хубавото е, че вие сами може да определите времето, в което да ги носите час през деня или през нощта, няма никакво значение. Резултатът ще се появи след десет дни, когато усмивката ви отново ще заблести. Ако желаете, може да я запазите година-две, стига да спрете приема на цигари и вредни, оцветяващи напитки и храни.
Другата ви опция е свързана с т.нар. офис избелване или това, което се извършва в специализиран дентален кабинет, от зъболекар. Сигурно сте чували, че при тази процедура ефектът идва веднага след час ще бъдете готови за парти, вечеря или за новото ви аз. Разликата се забелязва, благодарение на специална палитра с различните нюанси на бялото.
Преди да се пристъпи към избелване, е важно да се премахнат налепите и зъбния камък, ако има такива. За да се запази новия бял цвят е необходимо да преустановите консумацията на червено вино, кафе, шоколад и черен чай в следващата една седмица. От значение е да отбележим, че процедурата е безболезнена, тъй като има хора, които се страхуват, подлагайки се за първи път на такава интервенция.
Разбира се, всеки човек е индивидуален, така че има хора, които може да не получат желания ефект веднага.              Няма място за притеснение стоматологът ще ви насочи към взимане на правилните мерки или на определени медикаменти. Благодарение на развитите технологии, всеки ден се появяват нови техники и продукти, които могат да подарят на всеки мечтаната красива, блестяща усмивка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s